Outrup Power Tumbling

Tumbling – gymnastikkens formel 1

Tumbling er kraftfulde spring i rasende tempe. Teknik, styrke og smidighed er afgørende. Tumbling sker på en 25 m lang fiberbane, hvor du skal springe 5-8 spring efter hinanden og til sidst lande sikkert på fødderne.
 
Springende energibomber
Tumbling er som skabt til gymnaster, som elsker at springe og at have fart over feltet. Disciplinen stiller store krav til din styrke, teknik og koordination. Desuden er det en fordel at være smidig. Der konkurreres i to kategorier: 5 spring og 8 spring. 8-springskonkurrencer, der er forbeholdt eliterækken, dømmes efter internationale regler, hvorimod 5-springskonkurrener er baseret på regler, udformet af Trampolin-Tumbling Udvalget.
 
 
 

Outrup Power Tumbling

Det startede i 2008 ved Christian Hansen og Ole Frank Jessen, de ville gerne lave et ekstra ordinært springhold med fokus på baglændsspring. Sammen startede de et tumbling hold der trænede en gang ugentligt og allerede første sæson gav det en jysk mester i niveau 3. Efter det fortsætte Christian træningen og gearede op til 2 ugentlige træninger og anden sæson skuffede ikke. Her kom de første 2 gymnaster på landsholdet i Power Tumbling, det blev også til de første medaljer i Eliterækken. Siden har Outrup Power Tumbling haft endnu mere fart på, flere deltagere ved Ungdomsverdensmesterskaberne, hvor det også er blevet til finale pladser og i 2014 en bronze medalje for junior drenge 17-18 års. Senior deltagelse internationalt er det også blevet til med finale pladser i worldcups og deltagelse ved Senior VM og EM. Nationalt har Outrup vundet, mini piger, junior piger, junior drenge titler, samt flere hold titler i eliterækken. 2015 blev det til sølv senior herre og sølv senior damer. Outrup Power Tumbling kan også bryste sig af deres chef træner er dansk landstræner og derved har 1 af de 3 landstrænere tilknyttet klubben.

Klubben er i konstant udvikling med deres nuværende 3 hold, Boblerholdet, Talentholdet og Eliteholdet, efter sommeren bliver der igen udvidet med et hold før boblerne “Tumlinge” 3-7 årige.

Outrup Power Tumbling har siden 2013 haft et godt samarbejde med Varde kommune og har stadig et tæt tilhørsforhold. Outrup har i flere år haft resultater og mulighed for at søge Elitepujlen i kommunen og været utrolig glade for den støtte Varde Kommune viser for Elitesporten i Outrup.