Powertumbling Prøvetræninger

IMG_7044

Dato for prøvetræninger 2014/2015

Hvad er powertumbling?
Springgymnastikkens Formel 1
Kraftfulde spring i et rasende tempo – så har du i korte træk beskrivelsen af tumbling. Powertumbling sker på en 25 m lang fiberbane eller en 20 meter luftbane, hvor du skal springe enten 5 eller 8 spring efter hinanden og til sidst lande sikkert på fødderne, alt er vel og mærke baglænsspring. Det betyder, at de primære spring er flik flak og whip backs samt baglæns saltoer.
Det er en konkurrencesport, hvor der konkurreres både nationalt men, også internationalt.
Tumbling er som skabt til gymnaster, som elsker at blive udfordret i deres spring og at have fart over feltet. Disciplinen stiller store krav til din styrke, teknik og koordination.

Opstarts træninger

Tirsdag den 12 august – kl. 18.00-20.00

Torsdag den 14 august – kl. 18.00-20.00

Boblere

Tirsdag den 19 august – kl. 16.30-18.00

 

Prøve træning i december

Tirsdag den 2 december – kl. 18.00-20.00

Prøve træning i april

Tirsdag den 7 april – kl. 18.00-20.00

Prøvetræning er ikke forpligtende. Du vil deltage i en ganske almindelig tumbling træning. Det består af en opvarmning, teknisk træning og styrke samt smidighedstræning. Træningerne er oftest bygget op omkring et emne f.eks. afsæt, flik flak, whips, skruer mm.

Efter træningen har du en snak med trænerteamet angående den/de træning(er) du har haft, og det vurderes ud fra det, om du er klar til at deltage fuldt ud på et af holdene. Du vil altså blive placeret efter niveau og ikke alder.

Vi håber, at du har lyst til at prøve kræfter med tumbling disciplinen og er klar på at gå ind og yde en indsats.

Ses vi? Det tror jeg nok vi gør!

 

Info omkring holdene i Outrup Powertumbling

1. Bobler

Boblerne er begynderne inden for powertumblingen. Her lærer vi lidt om, hvad powertumbling egentligt er.

Der vil være mulighed for at komme til konkurrence i de lavere niveauer.

Til træningerne vil vi gøre boblerne kloge på hvad kropsspænding er, samt præsentere dem for en række positioner i opvarmninger eller lege, som de senere skal bruge på banen.
Det er vigtigt, at boblerne har det sjovt til træning, men vi lærer dem også om god træningsmoral, gåpåmod og hvad det egentlig vil sige at være tumbler. Til træning vil der blive øvet møller, araberspring, flik flak og baglæns salto.

Det forventes af boblerholdet at de deltager i forårs-opvisninger sammen med hele tumblingafdelingen.

 

1 ugentlig træning – Tirsdag fra 16.30-18.00.

Aldersgruppe: 0-13

Spring krav: mølle & baglændskolbøtte

 

2. Talent

Talentholdet arbejder i forskellige konkurrence-niveauer helt op til og med 5 moment øvelserne. Holdet træner hovedsageligt på airtrack+. Til konkurrencer vil der også blive konkurreret på luftbane i alle ”mellem” niveauer, og dem vil man gennem hele sæsonen få tilbudt deltagelse i.

Her arbejder man på at blive klogere på de forskellige spring, momenter og positioner. Grundteknikken er hovedfokus, der vil blive arbejdet på rigtig mange teknikstationer, som så senere vil skulle overføres til brug på banen. Det er vigtigt, at man er indstillet på at lære nye teknikker og er villig til at kæmpe for at de virker.

Den fysiske del af gymnastikken, så som smidighed, balance og styrke vil man også arbejde meget med, det er meget vigtigt, at kroppen er stærk nok til de mange gentagelser og spring. Så styrketræning bliver en del af hver træning og en del af din hverdag derhjemme.

Vi forventer, at du deltager i alle træninger, opvisninger og har lyst til at give dig fuldt ud og have det sjovt med os.

 

2-3 træninger i ugen

Springkrav for talentholdet:

Rondat, flik, flik, flik, baglænder

Sæsonen er helt fra start august til slut juni

Træningsdage – Tirsdage, Torsdage & fredage alle dage fra 18-20
3. Elite

Eliteholdet er for de øvede springgymnaster, her arbejder vi i de to bedste niveauer, 5 moment og 8 moment. Her benytter vi oftest vores 25m Speith fiberbane, men bruger naturligvis også vores airtrack+.
På Eliteholdet forventer trænerne stor engagement af hver tumbler, med henblik på at møde op til træninger, opvisninger & konkurrencer.

Målsætning og fysisk træning vil være en del af den daglige træning for en elitespringer, og det vil foregår i samarbejde med din tumblingtræner.

Over hele sæsonen vil man også få tilbudt mulighed for deltagelse i alle nationale konkurrencer, og det forventes man er indstillet på at konkurrerer til det danske mesterskab.

 

Deltagelses pligt til opvisninger & træninger

3 træninger i ugen, alle dage fra kl. 18-20

Springkrav for eliteholdet:

Rondat, whip, whip, flik, dobbeltbaglænder

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.